NYMF IMAGO – Exhibition in Stockholm April 2014

NYMF IMAGO
Surrealistgruppen i Stockholm med vänner gör en utställning om mellanformer, okända djur och själva förvandlingens kristalliserade flimmer
Som en hyllning till inbillningskraftens revolutionära natur bjuder Surrealistgruppen i Stockholm med vänner in till vernissage och vårutställning, ett gemensamt försök att göra upp med den förstelnade tidsandan och locka fram verklighetens samtliga dimensioner, att tillfälligt besitta platsen för att smyga ner små frön av liv mellan höghusen.
Under tre veckor fyller vi utställningsrummet med föremål och händelser som dröjer sig kvar i sina ögonblick av förvandling: text, bild och osynliga sjöstjärnor, fossilerade nervsignaler längs väggarna och ett myller av gåtfulla livsformer som rör sig i synfältets periferi.
Ta en paus från din rostiga telefon, släpa kroppen genom stadens betalningszoner och hjälp oss lista ut vad det är som rör sig bakom kulisserna.
Vem eller vad är det som talar ur vår mun, sover i våra sängar, skapar i vårt ställe? Mytologiska varelser, socioekonomiska tillfälligheter, schizoida delpersonligheter, blixtar från framtiden? Vad är det för urtidsdjur som rör sig mellan hjärnans skälvande hinnor?
Genom lek och spekulation inbjuds ni att med utställarna rekonstruera, föreställa er eller avslöja vem som gjort vad och vad som gjort vem, eller att bara äntligen bli osäkra på saken.
Vernissage torsdag 3 april, 16 – 21.
Galleri Lili, Idungatan 5 (T Odenplan). Öppettider: onsdag – fredag 15 – 18 och lördag 12 – 15. Utställningen pågår 3 – 26 april.
Uppträdanden: Den fastgjutna båten. Mellanformernas framträdelser. Föremålen utfrågas av poeter som Emma Lundenmark, Mattias Forshage och CM Lundberg.
Lekafton: 17 april.
Finissage: lördag 26 april. Uppträdande: Johannes Bergmark Den sjungande kistan.
FB
Det här inlägget postades i Exhibitions. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *